Enjoy A Luxury Experience
Primis hac auctor curabitur consequat sociosqu massa rutrum nascetur condimentum interdum ex.
Discover More
Make Your Stay Memorable
Primis hac auctor curabitur consequat sociosqu massa rutrum nascetur condimentum interdum ex.
Discover More
Fully enjoy your stay with us
Primis hac auctor curabitur consequat sociosqu massa rutrum nascetur condimentum interdum ex.
Discover More
Previous slide
Next slide

Začetek posta prinaša večje povpraševanje po ribah na banjaluški Tržnici (Foto)

Z začetkom posta banjaluške ribarnice beležijo povečano prodajo, trgovci na Tržnici pa potrjujejo, da se ribe odkupujejo v večjih količinah kot običajno. Po besedah ​​trgovcev je zanimanje predvsem za mlade kupce, ki se vse pogosteje odločajo za ribe zaradi njihove hranilne vrednosti.

“Veliko rib se kupuje, predvsem mladi, res.” Trendom sledijo, a tudi post ima velik vpliv na povpraševanje. “Starejši so še vedno zvesti tradicionalnim vrstam, mlajši pa se pogosto odločajo za filirane in pohane izdelke”, nam je povedala Ljiljana Vujinović iz ribarnice “Ljilja”.

Cene večinoma stabilne

Čeprav so se številni izdelki v zadnjih mesecih podražili, ribarnice poudarjajo, da so cene večinoma ostale enake.

“Verjemite mi, vse je skoraj enako. Morda so se malo podražili lignji, sendviči z ribjimi fileji, oslič, skuša, losos in druge vrste pa so ostale na enaki ravni. “Cene so torej ostale večinoma nespremenjene – očiščena postrv 13 KM, potočna postrv 16 KM, postrvji file pa 22 KM za kilogram,” poudarja Vujinović.

Kaj je najbolj iskano?

Najbolj priljubljene vrste so še vedno v ponudbi – fileji osliča, sveže skuše, lososa, očiščeni in neočiščeni lignji ter sladkovodne ribe, kot sta krap in postrv.

Brezplačna priprava rib

Druga ugodnost ribarnic na Tržnici je brezplačna predelava rib.

“Priprava, rezanje, čiščenje – vse je brezplačno. »Kupci se pogosto naročijo vnaprej, zato jim očiščene ribe pustimo na prevzem”, poudarjajo v ribarnici “Ljilja”.

Glede na to, da postni čas traja več tednov, vse do velike noči, naj bi povpraševanje po ribah še naraščalo.

“Pozna se, da sveže morske ribe prihajajo ob sredah, petki pa so najbolj obremenjeni.”Ljudje delajo, zato kupujejo zamrznjene ribe, da jim dlje zdržijo. Prihajajo zjutraj in po službi, vsekakor pa je v tem postnem času pričakovati povečano povpraševanje”, pravi Vujinović.

Cilj – ohraniti dostopne cene

Čeprav so cene ostale stabilne, trgovci poudarjajo, da spremljajo trg in da je njihov cilj ohraniti dostopne cene za kupce.

“Kolegi ribiči smo se dogovorili, da cene ostanejo enake, kolikor se le da. Zavedamo se, da je pomembno, da imajo ljudje kakovostne ribe po dostopnih cenah, še posebej v tem obdobju”,  je zaključila Vujinović.

Vse našteto torej potrjuje, da bodo kupci na banjaluški Tržnici v pustnem času lahko našli sveže in kvalitetne ribe po ugodnih cenah.